1. Tienjarig jubileum

In 2007 vierde ‘Sirena’ haar 10-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan werden een aantal projecten uitgevoerd.

In het begin van het jubileumjaar stonden 3 museumconcerten op het programma. Daarbij werden uitgevoerd: Six fables de la Fontaine van Marie Madeleine Durufle, ‘My Girls Suite’ van Gwyneth Walker en The Dickinson Suite deel 3 van Emma Lou Deemer.

1. Workshops

In het midden van het jubileumjaar organiseerde ‘Sirena’ een aantal workshops, o.a. op het gebied van drama en presentatie, zang- en ademtechniek, percussie en oude muziek. Het jubileumjaar werd afgesloten met 3 jubileumconcerten met op het programma de Hildegard Motetten van Maria Lofberg,  5 motetten door Andries Clement voor Sirena gecomponeerd, de Emily Dickinson Suite van Emma Lou Diemer, Nigra Sum van Pablo Casals en The Snow van Edward Elgar.