1. Passieconcert

Op 31 maart 2009 verzorgde ‘Sirena’ een Passieconcert in de muziekschool aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven. Samen met 15 projectzangeressen werd het Stabat Mater van Pergolesi gezongen. Vervolgens zong ‘Sirena’ zelf de Drei Motetten van Mendelssohn, waarbij de solopartijen in duet, trio en kwartet door een aantal leden verzorgd werden. Medewerking aan dit concert verleenden Caroline Spanjaard, sopraan, Gabrielle Nijhuis, alt, Gerard Habraken, orgel en een strijkensemble.

1. Project ‘planet earth’

Op 25 oktober 2009 heeft VVE ‘Sirena’ in samenwerking met de harmonie van Mheer op het bondsconcours in de 'Orangerie' van Roermond het 3e deel uit 'Planet Earth' van Johan de Meij ten gehore gebracht. Hiermee behaalden zij de 1e plaats in de hoogste categorie van de provincie Limburg.

1. A ceremony of carols

Op 12 en 13 december gaf ‘Sirena’ 2 kerstconcerten, respectievelijk in de Protestantse Kerk in Oisterwijk en in de Kerk van de Doopsgezinde Gemeente in Eindhoven. Op het programma stonden een aantal Europese kerstliederen en A Ceremony of Carols van Benjamin Britten. De harp werd bespeeld door Renske de Leuw.