Dirigent

Marcell Vroeijenstijn (Blokker, 1964) is een gepassioneerd dirigent, musicus, componist, docent en zanger die met veel toewijding, liefde en plezier en in wisselwerking met mensen musiceert. Hij dirigeert sinds 1985 en is sinds 1990 zangdocent/coach in zijn muziekbedrijf Zonnezang, waar hij met veel inzicht en geduld leerlingen les geeft in het zingen. Hij verdiept zich in stem en mens en diens motivaties. Hij onderzoekt de helende en energetische kant van muziek en het stemgeven.

Momenteel dirigeert hij naast Sirena en Sonata het vrouwenkoor Bewitched in Gorinchem, Vocaal Ensemble Animato, kamerkoor gemengd in Capelle aan den IJssel en het professionele gemengde kamerkoor Vocaal Ensemble Linea. Hij dirigeerde o.a. de Matthäus Passion, de Messiah, Het Weihnachts-Oratorium het Gloria van Vivaldi en de Ceremony of Carols van Benjamin Britten.

En verder...

Marcell heeft gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, het Brabants Conservatorium, de Rijksuniversiteit Utrecht (muziekwetenschappen) en de Schumann Academie (solozang). Zijn docenten waren o.a. Jan Eelkema, Barend Schuurman, Daan Admiraal en Louis Buskens. Hij nam vijf maal deel aan de zomercursus voor dirigenten, de Kurt Thomas Cursus.

Solozang studeerde hij o.a. bij Paul Hameleers, Thea van der Putten, Evert Jan Nagtegaal en Joep Bröcheler. Hij verdiept zich in Lichtenberg, EVTS, Healing Voice en Universal Voice. Als zanger zingt/zong hij in diverse vocale ensembles o.a. Luna Kamerkoor, Nederlands Bach Ensemble en het professionele Capella Isalana.

Marcell dirigeert Sirena en Sonata sinds september 2019.

meer informatie: www.zonnezang.nl