Wie zijn wij?

Vrouwen Vocaal Ensemble ‘Sirena’ is een vrouwenensemble waar op een goede manier ambitie, prestatie en sfeer gecombineerd worden. Er worden eisen gesteld, maar je mag ook nog iets te leren hebben. Dat uitgangspunt maakt dat wij altijd op zoek zijn naar manieren om ons verder te ontwikkelen.

‘Sirena’ is het Italiaanse woord voor Sirene, een figuur uit de Griekse mythologie. De Sirenen waren halfgoddelijke wezens die leefden op één van de eilandjes van een rotsige eilandengroep. Met hun mooie stemmen lokten ze nietsvermoedende reizigers naar het eiland, om ze met hun schip op de klippen voor het eiland te pletter te laten slaan.

‘Sirena’ deelt met deze mythologische wezens het verlangen om te bekoren, echter niet de wens de luisteraars in het ongeluk te storten!

Activiteiten

‘Sirena’ organiseert elk jaar, onder leiding van haar dirigent, een eigen concert. Daarnaast blijft de groep ‘in’ voor wat zich in de loop van het jaar aanbiedt, zoals een mis, een concours, een kerstviering e.d.

Voor al diegenen die graag composities voor vrouwenstemmen willen zingen, maar voor wie vaste deelname aan het koor geen optie is, staat op projectbasis deelname aan ‘Sirena’ open. Op dit moment loopt er een project op de zaterdagmorgen, 2x in de maand, tussen oktober en april. Sirena heeft het voornemen om ook in 2019 in september/oktober weer een projectkoor te starten. Dan zal het Magnificat van Arnesen op het programma worden genomen.